Valitse sivu

PATIO VERSO PUUÖLJY RUSKEA 0,9L

19.95 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 6408070101872 Osasto:

Kuvaus

TYYPPI Vesiohenteinen, kasviöljypohjainen puuöljy. Suojaa puuta kosteudelta ja lialta ja vähentää pinnan halkeilua. Ei sisällä haitallisia aineita.
SOVELTUVUUS Soveltuu puupuhtaan tai aikaisemmin öljytyn puupinnan suojaamiseen.
KÄYTTÖKOHTEET Kasvatuslaatikot, kasvihuoneen puurakenteet.

Maalaustuoteryhmä 2012 721 Vesiohenteiset öljyt ulkokäyttöön RL 11…14
Värisävyt Hiilenmusta, Ladonharmaa, Kaarnanruskea ja Metsänvihreä
Kiiltoryhmä Ei määriteltävissä
Riittoisuus
5-7 m2/l vanhalle ja kuluneelle puupinnalle

7-15 m2/l uudelle tai hyväkuntoiselle puupinnalle

Pakkaukset 0,333 l ja 0,9 l
Ohenne Vesi
Työtapa Sively tai sienilevitys.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pintakuiva muutaman tunnin kuluttua. Kuivumiseen vaikuttavat pinnan huokoisuus ja
käytetyn puuöljyn määrä.
Säänkestävyys Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa säärasituksessa olevat pinnat saattavat tarvita käsittelyä vuosittain.
Kiinteäainetilavuus 18 %.
Tiheys 1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi Suojattava pakkaselta. Käytä avatun astian sisältö saman maalauskauden aikana, vajaassa astiassa tuotteen ominaisuudet voivat muuttua.
KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 20 %, sillä kostea puu ei ime öljyä ja öljy kuivuu kosteassa hitaasti. Koska painekyllästetty puu on usein märkää, suosittelemme sen pintakäsittelyä noin puolen vuoden kuluttua asennuksesta.

Käsittelyn ja kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja tuotteen lämpötilan olla vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely Käsittelemätön pinta:
Puhdista puupinta liasta, pölystä ja irtoavasta aineksesta. Pese likainen puupinta Laituripesulla käyttöohjeen mukaan.

Aiemmin puuöljyllä käsitelty pinta:
Poista pinnalta irtoava aines kaapimella ja/tai teräsharjalla. Pese likainen puupinta Laituripesulla käyttöohjeen mukaan. Jos puun pinnalle jää selvä kalvo, poista se ennen käsittelyä.
Käsittely Sekoita Patio Verso huolellisesti ennen käyttöä ja useasti käytön aikana. Levitä öljy siveltimellä tai sienellä tiukkaan siten, että kaikki öljy imeytyy puuhun. Pyyhi tarvittaessa imeytymätön öljy pois. Sivele tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele kertaalleen.

Öljykäsittely tummentaa puuta.

Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa säärasituksessa olevat pinnat saattavat tarvita käsittelyä vuosittain.
Työvälineiden puhdistus Pese saippualla ja vedellä. Hieman kovettuneen puuöljyn poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Käsittele uutta pintaa varoen noin 1 viikon ajan, jotta tuote ehtii saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Pintaa voidaan tarvittaessa puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla tai mopilla noin kahden vuorokauden kuluttua pintakäsittelystä. Likaantunut pinta voidaan puhdistaa Laituripesulla (1 osa Laituripesua 10 osaan vettä).